Канадські благодійники передали до України пів сотні систем життєзабезпечення

Канадський благодійний фонд "Maple Hope Foundation" відправив до України 50 систем життєзабезпечення "Moves" для допомоги у лікуванні важкопоранених українців.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу у фонді, всі системи, розроблені канадською компанією Thornhill Medical, уже прибули до України.

У благодійній організації додали, що проведуть також навчання для українських медиків, які використовуватимуть ці системи.

«Фонд Maple Hope пишається тим, що може вдруге надати інноваційну канадську технологію та підготувати медиків і служби швидкого реагування в Україні. Навчання, проведене експертами Thornhill Medical, гарантує, що ми створюємо довгостроковий потенціал для професійного використання обладнання для порятунку життів. Ми отримали багато запитів минулого року щодо додаткових систем і змогли їх виконати», - сказав президент фонду Ярослав Похилько.

Минулого року Maple Hope уже передав Україні 30 таких систем.

Читайте також: Чехія передала медобладнання лікарні на Дніпропетровщині

Moves - це єдина в світі мікроінтегрована портативна система життєзабезпечення, яка містить в собі більшу частину лікування та моніторингу, що відбувається у реанімаційному відділенні лікарні. Впродовж року, системами користувались низка медичного персоналу - від бойових медиків до рятівників на евакуаційних потягах.

Фото: ОП