Зеленська порадила батькам та опікунам книгу «Ментальне здоров’я дітей під час війни»

Дружина Президента України Олена Зеленська порадила розроблену спільно з ЮНІСЕФ книгу ЦМентальне здоров’я дітей під час війни: поради батькам та опікунам".

Про це Зеленська написала у Фейсбуці з нагоди Всесвітнього дня ментального здоров’я підлітків, передає Укрінформ.

За її словами, згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного на замовлення третього Саміту перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen, говорити про ментальне здоров’я соромно для 44% молоді віком 13-24 років в різних країнах, зокрема в Україні. Ще 38% вважають, що такі розмови занадто схвилювали б їхню сім’ю та друзів.

Як зазначила перша леді, ці результати дуже хвилюють, адже в дослідженні є дані, що половина молодих людей відчуває стрес, пригніченість і виснаження.

Читайте також: Зеленська у Лондоні взяла участь у круглому столі щодо ментального здоров’я

“Дорослі не мають права на байдужість до цих почуттів. Дитині завжди потрібна старша рука, за яку вона може взятися, щоб здолати труднощі”, - наголосила Зеленська і нагадала про видання “Ментальне здоров’я дітей під час війни: поради батькам та опікунам”, доступне на сайті Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?".

За словами дружини Президента, розроблена спільно з ЮНІСЕФ збірка допоможе пережити кризові ситуації і дітям, і дорослим. У ній є інформація про ознаки, які вказують на потребу звернутися по психологічну підтримку, техніки допомоги для стабілізації психоемоційного стану, а також контакти фахівців.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Зеленської, українські експерти за останнє десятиліття, особливо за два роки повномасштабної війни, здобули унікальні знання про вплив великих потрясінь на людей і найдієвіші способи подолання наслідків.