На Херсонщині працює мобільна амбулаторія

На Херсонщині працює мобільна амбулаторія, де пацієнтів приймають вузькопрофільні лікарі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА

«На Херсонщині працює мобільна амбулаторія», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нині вона надає меддопомогу жителям Петропавлівки, Червоного, Новоолександрівки, Українки, Біляївки, Новогригорівки, Новокамʼянки, Суханового та Червоного Яру.

В ОВА розповіли, що пацієнтів приймають вузькопрофільні лікарі. Вони проводять лабораторні та інструментальні обстеження, призначають лікування, а також безкоштовно надають необхідні ліки.

Особлива увага приділяється підтримці людей похилого віку та з інвалідністю. Лікарі відвідують їх вдома, аби надати медичну допомогу.

Читайте також: На Херсонщини відновили пошкоджений обстрілами фельдшерсько-акушерський пункт

Як підкреслюється, цей проєкт реалізується Благодійна організація «100% Життя» за підтримки Medical Teams International.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській міській територіальній громаді через російську агресію пошкоджені 34 заклади охорони здоров'я, зокрема аптеки.

На деокупованій території Херсонщини працюють понад 800 лікарів, зокрема це і медики з інших регіонів країни, постійно відбувається їх ротація.

На деокупованій території Херсонщини працює 15 багатопрофільних медзакладів, у Херсоні – чотири районні лікарні. На правобережжі встановили мобільні амбулаторії в населених пунктах, де зруйновані медустанови, – облаштували 17 таких мобільних пунктів у 15 громадах. На правобережжі працює 83 аптеки, діє програма «Доступні ліки».

Фото: Херсонська ОВА