ВООЗ визнала самотність глобальною загрозою

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала самотність нагальною глобальною загрозою для здоров'я. Її вплив може бути таким же шкідливою для здоров’я людини, як і паління 15 сигарет за добу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

ВООЗ створила міжнародну Комісію з питань самотності, до якої увійшли колишній головний військовий лікар США Вівек Мурті, посланник у справах молоді Комісії Африканського союзу Чідо Мпембо, 11 правозахисників та урядовці, включно з міністеркою з питань адаптації до зміни клімату Вануату Ральфа Регенвану та міністеркою  з проблем низької народжуваності в Японії Аюко Като.

Комісія з питань самотності працюватиме впродовж трьох років.

Зазначається, що у ВООЗ вирішили створити цю Комісію після того, як COVID-пандемія призупинила економічну та соціальну активність людей, збільшивши рівень самотності, а також на тлі нового усвідомлення важливості проблеми щодо самотності у світі.

Читайте також: Понад 50% населення планети не мають доступу до основних медичних послуг - ВООЗ

«Самотність виходить за рамки кордонів і стає глобальною проблемою охорони здоров’я, що впливає на всі аспекти здоров’я, добробуту та розвитку. Соціальна ізоляція не знає віку чи кордонів», — сказала Мпембо.

За словами Мурті, ризики, що пов’язані зі самотністю, для здоров’я такі ж шкідливі, як паління до 15 сигарет на день, і навіть більші, ніж ризики, пов’язані з ожирінням і недостатньою фізичною активністю.

Як повідомляв Укрінформ, за даними вчених, самотність може значно скоротити тривалість життя.