Центр громадського здоров'я і ВООЗ запустили інформкампанію «Вакцинуй важливого себе»

Центр громадського здоров'я, ВООЗ і центри контролю та профілактики хвороб запустили інформаційну кампанію для населення "Вакцинуй важливого себе!".

Як повідомляє у Фейсбуці Центр громадського здоров'я, мета кампанії – нагадати населенню, що в епідсезон гострих респіраторних захворювань необхідно зробити щеплення від COVID-19, передає Укрінформ.

"Першочергова ціль – достукатись до людей літнього віку, які живуть у сільській місцевості, адже саме вони у групі ризику і при цьому часто відкладають піклування про себе і своє здоров'я. Восени імунітет послаблюється, тому люди починають хворіти більше. У цей період важливо довіряти перевіреним джерелам, а не продуктам з написом "зміцнення імунітету", які нібито захистять організм від інфекцій та хвороб", – йдеться у повідомленні.

Також у ЦГЗ нагадали, що громади за потреби можуть залучити мобільні бригади, які приїдуть до віддалених населених пунктів, зроблять первинний медичний огляд і провакцинують від COVID-19, правця, дифтерії та інших хвороб, що внесені до Національного календаря профілактичних щеплень.

Читайте також: «Пірола» не вплине на перебіг епідпроцесу - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, в Україні зареєстровано перший випадок нового варіанту коронавірусу під назвою "Пірола". Як зауважили в МОЗ, за симптомами та клінічним проявом захворювання субваріанту "Пірола" не виявлено особливих відмінностей від попередніх штамів COVID-19. Однак через велику кількість мутацій "Пірола" швидше вражає ослаблений імунітет. Захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак вакцина знижує ризики ускладнень.