Відомий кардіохірург із Франції прибув до України для обміну досвідом

Фото

Всесвітньо відомий французький кардіохірург Філіп Менаше прибув до України для обміну досвідом.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Всесвітньо відомий французький кардіохірург Філіп Менаше на запрошення Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні прибув до України для обміну досвідом оперування важких пацієнтів з вадами серця", - йдеться у повідомленні.

Філіп Менаше – професор із Парижа, кардіохірург, досліджує клітинну терапію для лікування серцевої недостатності, є професором торакальної та серцево-судинної хірургії в Університеті Паризького Декарта, керівником відділення хірургії серцевої недостатності Hôpital Europeen Georges Pompidou та директором лабораторії INSERM, яка займається клітинною терапією серцево-судинних захворювань.

Серед його пацієнтів – багато світових зірок, зокрема, німецький автогонщик Формули-1 Міхаель Шумахер.

Зазначається, що керівництво української лікарні самостійно запросило професора. У Івано-Франківську Філіп Менаше займається консультуванням лікарів щодо технік реконструкції або пластики зі збереженням власного серцевого клапана для пацієнтів, що мають мітральні вади.

Читайте також: Львівські кардіохірурги вперше в Україні провели надскладну операцію немовляті

Це вже не перший візит кардіохірурга до України. На початку повномасштабної війни Менаше у Львові допоміг провести першу трансплантацію стовбурових клітин пацієнту з серцевою недостатністю методом Putting Stem Cell to epicardium, який зараз є одним з найкращих методів пересадки стовбурових клітин.

Як повідомлялося, у травні до України прибуло 12 медиків різних профілів з Литовської республіки, які долучалися до роботи в Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова, у Національному інституті хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова та в ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України».