БПП не голосуватиме за закриті партійні списки - Гончаренко

Фракція «Блоку Петра Порошенка» не підтримуватиме запропонований Президентом законопроект про внесення змін до закону про вибори депутатів, оскільки в ньому, ймовірно, передбачається норма про закриті партійні списки.

Про це заявив журналістам заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко за результатами засідання фракції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фракція «Блоку Петра Порошенка» тільки що на своєму засідання розглянула ситуацію, визначила і констатувала факт, що ми не знаємо, про що взагалі розмовляємо, законопроекту ніхто не бачив. Але перехід на закриті партійні списки, як ми розуміємо, нам буде запропонований, - наша фракція підтримувати не буде, бо це є збільшення корупції, це є безумовно неприйнятним шляхом», - пояснив Гончаренко.

За його словами, фракція БПП голосувала за відкриті списки, бо саме виборець має визначати, хто стане народним депутатом. Натомість у разі системи закритих списків це визначатиме одна людина – лідер партії, і "у нас знову будуть охоронці, перукарі, водії і просто багато проданих місць", переконаний депутат.

Читайте також: ОПОРА прокоментувала президентські зміни до закону про вибори

"Тому ми не розуміємо, в чому тоді боротьба з корупцією на виборах – це навпаки її посилення", - заявив Гончаренко.

Як повідомлялося, Верховна Рада на позачерговому засіданні 22 травня має розглянути зміни до законів “Про вибори народних депутатів України" та “"Про публічні закупівлі".