ЦВК поки не отримала жодної скарги про виборчі порушення

До Центральної виборчої комісії не надійшло жодних скарг щодо проходження виборчого процесу.

Про це під час брифінгу в неділю сказала секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До Центральної виборчої комісії на даний момент не надійшло жодних скарг щодо проходження виборчого процесу", - сказала Бернацька.

Водночас вона зазначила, що надходять типові повідомлення до органів Національної поліції з приводу різноманітних порушень. "На деяких дільницях в урни для голосування вкидають чисті аркуші паперу, а бюлетені громадяни намагаються винести з собою. Також були ситуації і на минулих, і на цих виборах Президента України , коли бюлетені намагалися з'їсти, порвати, або публічно продемонструвати. Ці випадки порушень є і зараз, але вони не є системними і їх менше, ніж було в першому турі" , - сказала секретар ЦВК.

Вона відзначила належний безпековий рівень процесу голосування та подякувала правоохоронцям, які забезпечують по всій країні проходження виборів Президента України.

Читайте також: Явка виборців уже перевищила 45% - ЦВК

"Навіть ті 79 спеціальних виборчих дільниць, які утворені Центральною виборчою комісією на тимчасовій основі, по суті, на лінії розмежування, вони також працюють в штатному режимі, і Центральна виборча комісія сподівається, що і надалі голосування, а також протягом підрахунку голосів, який вже буде відбуватися після 20.00 години, ситуація не зміниться і буде такою ж", - зауважила Бернацька.

Як повідомлялося, в Україні відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента України. До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного Главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працює 101 виборча дільниця.