Дружина Зеленського повідомила, що це вона не радила йому виходити до журналістів

Дружина кандидата в Президенти, шоумена Володимира Зеленського Олена Зеленська повідомила, що вона не радила йому виходити до журналістів.

Про це вона розповіла в інтерв'ю «Апострофу».

«Зараз до нього (Зеленського - ред.) звучить багато претензій, що він ховається від преси. Я не радила йому виходити до журналістів. Насправді й без того багато виходів, декому відмовляють, але багатьом ні. Просто все встигнути нереально», - сказала вона.

За словами Зеленської, у її чоловіка «цілими днями тривають консультації з експертами». «Це складний процес, це навіть не навчання, це робота. Він має входити практично в усе, і це неможливо зробити за одну хвилину. Він зараз екстерном проходить курс молодого бійця, і мені здається, успішно», - стверджує дружина кандидата.

Вона також вважає, що Зеленський може протистояти в дебатах нинішньому Президенту Петру Порошенку. «Звичайно, будь-хто може впасти в ступор або не підібрати вчасно потрібне слово, коли нервує або знаходиться в кризовій ситуації... Але мені здається, що у Володимира все вийде; він витримає, він готується зараз. Найголовніше в цьому всьому, що він усю свою передвиборчу програму не намагався грати в політика, він який був, таким і є. І всі його публічні висловлювання, всі інтерв'ю, всі відео - це все було непідготовленим. Можливо, там і були якісь недоліки, не так підібрав слово, не так почухався (посміхається). Але дебати - це публічний виступ, а він у цьому гарний», - заявила Зеленська.

Вона також вважає, що Зеленському варто вийти на дебати з Порошенком: «Деякі плани і певна інформація не були повністю викладені під час передвиборної кампанії. Щось, напевно, потрібно розповісти додатково. Показати, в чому ти вже розібрався і що ти збираєшся робити, є багато цікавих моментів. Прихильники точно не відвернуться, але є ще люди, які не розуміють, хто він, і виступають проти тільки тому, що їм здається, що за цією фігурою нічого не стоїть: ні команди, ні плану дій. Таких людей можна спробувати переконати - і мені здається, такий шанс є».

Як повідомляв Укрінформ, напередодні представники ряду ЗМІ і медійних організацій, об'єднані в медіарух «Медіа за усвідомлений вибір», закликали Зеленського вийти на прес-конференцію не пізніше 18 квітня. Представники Медіаруху зазначили, що під час передвиборчої кампанії Зеленський оприлюднив десятки відеороликів, які стали інформаційними приводами для новин та матеріалів у ЗМІ, дав «обраним ЗМІ» кілька інтерв'ю ще перед першим туром виборів, але протягом останніх кількох тижнів особисто уникає прямої і повноцінної комунікації з журналістами.

Читайте також: Зеленський не вийде до журналістів перед дебатами - штаб

Пізніше представник виборчого штабу Зеленського Дмитро Разумков заявив, що прес-конференцію кандидата в Президенти перед дебатами організувати «малореальна». Він додав, що вже після другого туру президентських виборів провести подібну прес-конференцію «більш реально й можливо». Разумков також стверджує, що командою кандидата про всі ключові питання майбутньої політики Зеленського «було сказано більш ніж достатньо».