Другий тур виборів в Україні має пройти так само демократично — Меркель

Другий тур президентських виборів в Україні має пройти так само демократично, як і перший, з урахуванням критики спостерігачів.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель у п'ятницю у Берліні після переговорів з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бажаємо вільних і чесних виборів у другому турі», - сказала Меркель.

Вона зауважила, що ОБСЄ оцінила українські вибори як справедливі та чесні. Водночас, критику з боку цієї організації слід сприйняти дуже серйозно, що особливо важливо перед другим туром президентських виборів, а також парламентськими, які відбудуться у жовтні.

Читайте також: Порошенко з Меркель підтримали "Великоднє перемир'я"

При цьому, канцлер не сприйняла натяк на те, що, зустрічаючись лише з одним учасником українських виборчих перегонів, вона засвідчує підтримку одного з кандидатів, тоді як президент Франції Еммануель Макрон планує зустрітися з обома. У цьому зв'язку Меркель наголосила, що перебуває у постійному контакті та обміні думками з чинним українським лідером.

«Також у часи виборів важливо залишатися в переговорному режимі», - додала вона.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у Берліні. Після цього він вирушить у Париж, де о 18.00 запланована його зустріч із Президентом Франції Еммануелем Макроном.

Зустріч Макрона із Зеленським планувалася на 15.00 12 квітня.