Активіст Овчаренко поскаржився ДБР на дії поліції

Активіст громадського об'єднання "Відсіч" Леонід Овчаренко подав до Державного бюро розслідувань скаргу на дії правоохоронців під час його затримання на Майдані Незалежності 7 квітня.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу сам активіст.

"Щойно подав. Це скарга на дії поліції по моєму неправомірному затриманню, яке було 7 квітня на Майдані Незалежності за те, що в мене були з собою матеріали про Володимира Зеленського. І просто за саму наявність цих матеріалів мене і було затримано", - зазначив він.

На підтримку Овчаренка активісти "Відсічі" перед входом до будівлі ДБР поставили опудало "поліцейського" - це, на думку учасників перфомансу, символізує недобросовісного правоохоронця, "який продався та служить інтересам кандидата в Президенти Володимира Зеленського".

Читайте також: Суд закрив обидві справи проти активіста "Відсічі" Овчаренка

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Шевченківський суд міста Києва закрив обидва адміністративні провадження проти активіста громадського об'єднання "Відсіч" Леоніда Овчаренка.

Активіста Овчаренка 7 квітня, коли ще була заборонена передвиборча агітація, на Майдані Незалежності затримали правоохоронці "за незаконну агітацію" проти кандидата в президенти Володимира Зеленського та "непокору поліції". За словами активіста, він не роздавав листівки, їх мали забрати інші активісти, які в подальшому поширювали б їх після офіційного оголошення про проведення другого туру виборів.