Кандидати у президенти мають заявити про пріоритети у зовнішній політиці — Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що кандидати у президенти України мають самі представити свої пріоритети у зовнішній політиці, зокрема, під час дебатів на НСК "Олімпійський".

Про це він заявив журналістам у п'ятницю, 5 квітня, у відповідь на запитання, чи зрозуміла для нього зовнішньополітична програма кандидата в президенти Володимира Зеленського, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не коментую перебіг виборчої кампанії. В даному випадку я не коментую позиції обох кандидатів — вони самі можуть сказати про свої пріоритети — там плануються дебати на "Олімпійському", тепер все відбувається цікаво", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що, найімовірніше, у день дебатів його не буде у Києві, "але якби був, звичайно, це було б цікаво".

За словами урядовця, для нього важливо, щоб українці "зробили вибір, який вони розуміють".

На запитання журналістів про власні плани у разі відставки після президентських виборів, Клімкін зазначив, що вже визначив для себе, що робитиме.

"Я завжди буду боротися за Україну так, як я собі її уявляю, а я уявляю Україну європейською демократичною країною, яка має бути членом ЄС і НАТО, — це безумовно", - підкреслив Клімкін.

Читайте також: Клімкін закликає Раду ухвалити закон, що збільшить явку на виборах за кордоном

Він також зауважив, що перед Україною стоять виклики у зовнішньому вимірі і водночас є проблеми у внутрішній політиці.

"Виклики у зовнішньому вимірі можна вирішити тільки, якщо ми вирішимо проблеми у внутрішній політиці. Я, звичайно, не буду робити будь-яких заяв, поки йде виборча кампанія, але у нас у тренді робити відеозвернення - може, й відеозвернення зроблю про те, що буде далі. Від себе можу сказати, що я точно буду діяти за законом і за совістю", - резюмував Клімкін.