Омелян каже, що результати першого туру зруйнували план Путіна

Результати першого туру виборів Президента України зруйнували план президента РФ Володимира Путіна отримати в другому турі двох проросійських кандидатів.

Про це у Facebook заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Прозорість і демократичність виборів - перемога України. Незважаючи на багато політичних спекуляцій, перший тур пройшов чесно... Зруйновано план Путіна отримати у другому турі двох проросійських кандидатів", - написав Омелян.

Він нагадав, що у грудні заявив про підтримку Петра Порошенка як кандидата на пост глави держави і "шанси на його проходження в другий тур для багатьох виглядали примарними". Тому, написав Омелян, це теж перемога України і Петра Порошенка, і ще одна геополітична поразка Путіна.

Омелян зауважив, що тепер Україна отримала вибір: або йти далі шляхом нехай важких і інколи повільних реформ, вступу до НАТО і ЄС, або обрати шлях Венесуели, де "некомпетентні керівники-популісти перетворили найбагатшу країну за запасами нафти у світі у повного банкрута з середньою зарплатою у 2,5 долара/місяць".

Читайте також: Геращенко визнала, що новина про російські права на ролик Зеленського була фейком

Говорячи про організацію та проведення виборчого процесу, Омелян зауважив, що "епоха каруселі, «печива», «кідалов-підрахуй» канула в Лету".

"Завдяки відмінній роботі ЦВК перебіг голосування, підрахунок голосів, збіг цифр екзит-полів з реальним волевиявленням - було рутинною процедурою. В Росії, де один престолонаступник змінює іншого, а на голос виборця давно начхали, можуть лише про таку демократію мріяти", - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні відбулися вибори Президента. У бюлетені для голосування були прізвища 39 кандидатів. За даними ЦВК, явка на виборах становила 63,48%.

Відповідно до результатів опрацювання 100% електронних протоколів Володимир Зеленський набирає 30,24%, Петро Порошенко — 15,95% голосів виборців.

Наразі ЦВК приймає оригінали протоколів окружних виборчих комісій. Після прийняття останнього протоколу з "мокрою" печаткою комісія має до 10 квітня включно прийняти підсумковий протокол про результати голосування 31 березня й оголосити дату повторного голосування, так званий другий тур.