Денісова за тиждень отримала майже тисячу "виборчих" звернень

До Уповноваженої Верховної Рада Людмили Денісової за останні 7 днів надійшло майже тисяча звернень щодо порушення прав виборців.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"За останні 7 днів до мене надійшло майже тисяча звернень щодо порушення прав виборців. З них 719 на гарячу лінію, а електронною формою скористалися 220 громадян. В свою чергу, до регіональних представників Уповноваженого звернулося 107 заявників", - написала вона.

За даними Денісової, найпоширенішою проблемою є невключення громадян у списки виборців – майже 35% від загальної кількості звернень, та неточності у цих списках – до 25%.

Питання реалізації виборчого права громадянами, які за станом здоров’я не можуть прибути до дільниці є розповсюдженим та складає 5% усіх звернень, сказала омбудсмен.

Також, за її словами, відсутність медичної довідки щодо стану здоров’я для голосування на дому не дало можливості здійснити волевиявлення майже 10% громадян, які звернулися до неї.

Читайте також: Денісова пропонуватиме Раді вдосконалити виборче законодавство

"За результатами проведених моніторингових візитів, здійснених представниками Уповноваженого, виявлено, що окремі виборчі дільниці були недоступні для осіб з інвалідністю. Зокрема, у одному із військових шпиталів міста Луцька кімнати для голосування знаходились на другому поверсі та працівникам медичного закладу доводилось самотужки піднімати осіб з інвалідністю до місця голосування", - зазначила Денісова.

Вона додала, що результати моніторингу дотримання виборчих прав громадян буде узагальнено, проаналізовано та оприлюднено протягом наступного тижня.