Порошенко просить церкви закликати до проведення виборів без насильства

Фото

Президент Петро Порошенко просить Всеукраїнську раду церков закликати українське суспільство провести вибори у мирі й без насильства.

Про це він заяви під час зустрічі з членами Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій, повідомляє прес-служба Глави держави.

“Я був би вам дуже вдячний, якби Всеукраїнська Рада Церков закликала провести вибори без насильства. Провести вибори в мирі і спокої. Ваш заклик до суспільної злагоди обов’язково буде почутий. Цей заклик міг би бути доповненим молитвами за перемогу, мир і єдність в Україні”, - звернувся Президент до учасників зустрічі.

Глава держави наголосив, що щодня відбуваються обстріли і провокації на лінії фронту. І, на жаль, майже щодня наші герої віддають своє життя за свободу, незалежність нашої держави, за можливість розбудовувати державу.

“Україна увійшла у виборчий період. Вибори – це є випробовування для держави, для демократії, випробовування єдності для будь-якого суспільства. А особливо для суспільства, яке знаходиться у стані війні. На кордоні якого знаходяться російські дивізії, готові до вторгнення”, - підкреслив він.

Порошенко також зауважив, що з боку Кремля ведеться гібридна війна і його посланці не просто атакують нашу країну на сході, незаконно анексували Крим, а ще й ведуть активну інформаційну війну, несуть фейкові новини, брехню, розбрат і ненависть.

Президент переконаний, що сьогодні, коли Україні конче потрібні єдність та мир, у цей складний час голос церкви є надзвичайно важливим.

“Важливим у питаннях суспільного миру, адже ви маєте великий авторитет у суспільстві”, - додав він.

У свою чергу, Верховний архієпископ Української греко-католицької церкви Святослав, запевнив, що церква разом з українськими волонтерами, добровольцями сказали “ні насильству під час виборів”.

“Справді, це нас турбує. Що є прояви агресії, прояви ненависті, протистояння, яке хтось хоче спроектувати в лоно українського суспільства. Але можливо ті, яким найбільше довіряє сьогодні український народ – армія, волонтери, церкви і релігійні організації – ми разом кажемо: ні насильству” , - зазначив він.

Верховний архієпископ УГКЦ відзначив, що інакше необхідних умов для чесних і справедливих, прозорих виборів не можна створити.

Читайте також: Українці діаспори розповіли, як готуються до президентських виборів 31 березня

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду Глави держави - усього було зареєстровано 44 кандидатів. Пізніше п’ять кандидатів відмовилися від балотування.

Фото: www.president.gov.ua