Вибори-2019: Князев назвав “популярні” порушення

Найбільш типові повідомлення під час передвиборчої кампанії, які надходять до поліції, про ймовірний підкуп виборців.

Про це у інтерв'ю "Цензор.нет" заявив керівник Національної поліції Сергій Князєв.

"Найбільш типові, які ми реєструємо і вносимо в ЄРДР, – це повідомлення про ймовірний чи можливий підкуп виборців. У таких повідомленнях фігурують різні політичні сили", - сказав Князєв.

За його словами, найбільша кількість адмінпротоколів, які поліція склала і спрямувала до суду, і за частиною з яких суд уже ухвалив рішення, це - порушення правил передвиборчої агітації, "або, якщо простими словами, розвішування агітаційних матеріалів, які надруковано з порушеннями".

"Є велика низка соціально-вибухових правопорушень, зокрема, різні прояви хуліганства. Під час передвиборчої агітації тим чи іншим кандидатом люди свідомо порушують громадський порядок. Ми це кваліфікуємо як хуліганство. Тут простіше. Тут є суб’єкт, котрий порушує правопорядок, і головне – його вчасно локалізувати, якщо ми не змогли попередити", - зазначив очільник Нацполіції.

Читайте також: Вибори 2019: профільний комітет рекомендує Раді мораторій на перевірку ЗМІ

Водночас він наголосив, що "загалом політичний градус напруги у суспільстві росте, при тому, що до якихось знакових виступів кандидатів ще далекувато, ще місяць із хвостиком".

Водночас Князєв підкреслив, що позиція Нацполіції щодо виборів є нейтральною.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року. ЦВК зареєструвала 44 кандидати на пост глави держави.