Аваков заявляє про підготовку провокацій проти нього та МВС

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що проти нього готують низку провокацій.

Про це він написав у Facebook.

"Декілька годин тому оперативні джерела повідомили мені, що певні структури готують низку провокацій проти мене як міністра внутрішніх справ і МВС. Це робиться для того, щоб дискредитувати й нівелювати роботу поліції щодо забезпечення чесних виборів в Україні", - заявив він.

За словами Авакова, за "сценарієм" на його рахунки в Україні або Італії з незрозумілих джерел має "впасти" значна сума грошей в іноземній валюті - нібито за "оплату послуг МВС щодо прикриття фальсифікації і підкупу виборців на користь певного кандидата".

"Для повноти "ефекту" гроші можуть бути російського походження. Коли такого роду провокації виходять від країни-агресора, я розумію. Але коли такі інтриги плетуться проти тебе у власній країні - це прийняти непросто. Втім, я припускав, що щось подібне може статися. І намагався бути до цього готовим. І готовий", - зазначив він.

Читайте також: Аваков про "передвиборчі атаки" на поліцію: Не цукрові, не розтанемо

Аваков закликав "усіх до професіоналізму й аполітичності".

"Я вже багато разів говорив і повторю ще раз: я ніколи не піду на компроміси й не буду укладати "таємних" спілок ні з ким із кандидатів у президенти, скільки б мені не приписували таких союзів у пресі. Ніякої легітимізації для порушників виборчого законодавства не буде. Це принцип", - додав він.