Аваков про

Аваков про "передвиборчі атаки" на поліцію: Не цукрові, не розтанемо

Укрінформ
Поліція буде продовжувати боротися з порушенням передвиборчого законодавства.

Про це 22 лютого заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує прес-служба МВС.

"Комусь може не подобатись активність поліції у припиненні порушень на виборах. Нас намагаються атакувати та дискредитувати. Не цукрові, не розтанемо. Будемо неухильно, чесно, законно виконувати свою роботу в ім‘я України, а не конкретних політиків. Від поліції я вимагаю чітких дій у рамках закону", - сказав Аваков.

У відомстві також нагадали, що загалом з початку виборчого процесу територіальними органами Нацполіції зареєстровано 1741 повідомлення про порушення, пов’язані з виборчим процесом. Здебільшого, це стосується незаконної агітації – 1102, підкупу виборців – 130, пошкодження майна – 30 і хуліганства – 27. Загалом за цими фактами відкрито 77 справ.

В інформації МВС уточнюється, що 32 справи відкриті за ст. 160 ККУ (Підкуп виборців), 18 справ за ст. 296 ККУ (хуліганство), 4 справи за ст. 157 ККУ (Перешкоджання здійсненню виборчого права), 6 справ за ст. 194 ККУ (Умисне пошкодження майна), 2 справи за ст. 159 ККУ (Порушення таємниці голосування), і ще 2 справи за ст. 171 (Перешкоджання діяльності журналістів).

Зазначається, що також з початку передвиборчої кампанії було складено 401 адмінпротокол. Так, було прийнято рішення щодо 44 протоколів. Зокрема,за 32 протоколами було накладено штрафів на 4879 грн, за 8 — особу звільнено від відповідальності, за 4 — провадження закрито.

Читайте також: Аваков нагадав, що за чужий бюлетень можна отримати 7 років

Як повідомлялося, в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року. Загалом ЦВК зареєструвала 44 кандидатів на посаду голови держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-