ЦВК назвала округи, де неможливо провести вибори

Оновлено

Центральна виборча комісія визначила перелік територіальних виборчих округів анексованого Криму та Донецької і Луганської областей, де неможливо провести чергові вибори Президента України 31 березня.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні ЦВК у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив член Центрвиборчкому Михайло Вербенський під час розгляду цього питання, президентські вибори не організовуватимуться і не проводитимуться на території АРК та у 12 із 21 виборчих округів Донецької області та в 6 округах із 11 в Луганській області.

Читайте також: ЦВК майже на 10 мільйонів збільшила кошторис виборів

Водночас, за його словами, у Донецькій області вибори Президента проводитимуться у 12 із 21 виборчого округу, а на території Луганської області - у 6 із 11.

Вербенський підкреслив, що таке рішення було ухвалено на основі указу Президента від 7 лютого, яким було затверджено межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій, тимчасово окупованих у Донецькій та Луганській областях, а також на основі подань Донецької і Луганської по обласних військово-цивільних адміністрацій.

Водночас член ЦВК розповів, що загалом по Україні утворено 200 виборчих округів із врахуванням закордонного виборчого округу та 29 тисяч 848 виборчих дільниць.