Нафта дешевшає на даних про збільшення запасів у США

Котирування нафти продовжують знижуватися у четвер, 23 травня, трейдери оцінюють дані про запаси у США й перспективи попиту на енергоносії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Липневі ф'ючерси на Brent вранці у четвер дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,45 (0,55%), до $81,45 за барель. У середу Brent здешевшала на $0,98 (1,2%), до $81,9 за барель.

Липневі ф'ючерси на WTI зранку 23 травня дешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,54 (0,7%), до $77,03 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $1,09 (1,4%), до $77,57 за барель.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 1,825 млн барелів – до 458,84 млн барелів, повідомило напередодні Міністерство енергетики країни. Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, підвищилися на 1,3 млн барелів. Видобуток нафти в США залишився на рівні попереднього тижня – 13,1 млн барелів на добу (б/д). Резерви бензину скоротилися на 945 тис. барелів, дистилятів – виросли на 379 тис. барелів.

Читайте також: Укрнафта обладнала 29 свердловин сучасними насосами

MarketWatch редактор Sevens Report Тайлер Річі зазначив, що крім даних про зростання запасів нафти в США, тиск на ринок цього тижня чинять «побоювання рецесії й стагфляції».

«Занепокоєння трейдерів станом світової економіки сприяє спаду на нафтовому ринку. Прибутки US Treasuries знову почали зростати слідом за зміцненням очікувань інвесторів, що Федрезерв утримуватиме базову ставку на високому рівні довше, ніж очікувалося», – вважає він.

Фото: Bloomberg