Мінекономіки та Програма розвитку ООН підписали меморандум про співпрацю

Під час другого Міжнародного саміту міст і регіонів, який проходить у Києві, перший віцепрем’єр-міністр– міністр економіки Юлія Свириденко та постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Яко Сільє підписали меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей меморандум перетвориться на конкретні проекти, які ми будемо реалізовувати разом з партнерами для підсилення стійкості місцевих громад, підвищення їх економічної самодостатності», - відзначила Свириденко.

За її словами, Міністерство економіки вже давно співпрацює з ПРООН, а підписаний меморандум дозволить розширити сфери співпраці. Зокрема, у сфері підприємництва сприятиме тому, аби місцевий бізнес отримав доступ до міжнародних до фінансів.

Читайте також: Мінфін підписав з ПРООН меморандум про розширення співпраці

Як повідомлялося, другий Міжнародний Саміт міст і регіонів відбувається у Києві. У ньому беруть участь понад 200 учасників. Слоган саміту: «As strong as united». Захід об’єднав українські та іноземні місцеві громади на одному майданчику, задля партнерства, підтримки, обміну досвідом з метою перемоги та відновлення України, встановлення і гарантування миру і безпеки.

Минулорічний Міжнародний саміт міст і регіонів став важливою міжнародною подією із залученням представників понад 50 різних держав і громад. Захід засвідчив важливість Конгресу як платформи для ефективної взаємодії місцевих влад та міжнародних партнерів.