Сметанін каже, що спроможності Укроборонпрому втричі вищі наявного рівня фінансування

Забезпечення Сил оборони достатньою для паритетної боротьби з ворогом кількістю боєприпасів є одним з основних завдань для АТ «Українська оборонна промисловість». Крім того, спроможності УОП втричі вищі наявного рівня фінансування.

Як передає Укрінформ, на цьому під час виступу на Форумі оборонної промисловості ЄС-Україна, який відбувся у бельгійському Брюсселі 6 травня, наголосив генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін, повідомляє пресслужба АТ у Телеграмі.

«Ми знаємо орієнтовний обсяг виробництва боєприпасів на російських підприємствах і на підприємствах їх партнерів. Розуміємо, що наших власних потужностей навіть з великим зростанням виробництва недостатньо, щоб вести війну на паритетних умовах. Тому завдання підприємств Укроборонпрому та союзників України – забезпечити наші Сили оборони достатньою кількістю боєприпасів для визволення тимчасово окупованих територій», – сказав Сметанін.

Він розповів учасникам засідання про те, що підприємства УОП не лише налагодили й масштабують серійне виробництво артилерійських снарядів та мінометних мін радянських калібрів, але й поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО – 60-мм мінометних мін.

Сьогодні виробництво озброєння і військової техніки налагоджено як на вітчизняних потужностях, так і на тих, що розташовані за кордонами України. Завдяки роботі Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України вдалося залучити значний обсяг українських коштів для масштабування виготовлення продукції, зокрема боєприпасів. 

«Проте наші спроможності приблизно втричі вищі наявного рівня фінансування, тому нам потрібно якомога більше «довгих» контрактів», – додав керівник Укроборонпрому.

Читайте також: Команда Укроборонпрому обговорила з британськими колегами співпрацю у військово-технічній сфері

Сметанін підкреслив, що Укроборонпром відкритий до діалогу з європейськими партнерами та готовий до різних форматів взаємодії, зокрема створення нових спільних підприємств. 

Як повідомлялося, 6 травня у Брюсселі пройшов Форум оборонної промисловості ЄС-Україна, який зібрав понад 350 учасників, включаючи представників урядових організацій та європейського бізнесу. Головною метою заходу є подальша підтримка та інтеграція українського оборонно-промислового комплексу в структуру європейської оборонної промисловості для негайного забезпечення потреб України в озброєнні і військовій техніці та для нарощування спроможностей європейського оборонного виробництва.

Фото: Укроборонпром