НКРЕКП спростила приєднання до мереж газотурбінних та газопоршневих установок

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), спростила приєднання газотурбінних та газопоршневих генеруючих установок до газорозподільних мереж.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 30 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Зокрема, оператор газорозподільних мереж має приєднати установки, щодо яких є довідка від військової адміністрації про термінове приєднання, упродовж місяця після укладання відповідного договору.

Оператор ГРМ також повинен забезпечити отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки під газовими мережами; виконання інженерно-геодезичних вишукувань, розробку та затвердження проєкту зовнішнього газопостачання; отримання в установленому законодавством порядку дозвільних документів про початок будівельних робіт тощо.

Читайте також: В Україні погодили збільшення потужностей ГТС на кордонах з Польщею, Молдовою та Румунією

Як повідомлялося, через масовані атаки росіян з 22 березня були знищені Бурштинська, Ладижинська, Трипільська, Зміївська теплоелектростанції. Масштабних руйнувань зазнала ДніпроГЕС. Внаслідок атак в енергосистемі спостерігається дефіцит потужності.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький закликав український бізнес долучитися до розбудови власної генерації.

Фото ілюстративне: siemens.com