У пікові години зберігається дефіцит потужності - Укренерго

Внаслідок потепління споживання електроенергії знижується, однак у години максимального споживання зберігається дефіцит потужності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

Зазначається, що станом на 10:30 29 квітня споживання на 12% нижче, ніж у цей же час попереднього робочого дня, 26 квітня.

Читайте також: В енергосистемі України - дефіцит, у п’ятницю зросло споживання

«В енергосистемі в окремі години максимального споживання зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів», - ідеться у повідомленні.

На Харківщині продовжують діяти обмеження енергопостачання побутових споживачів, на Криворіжжі - обмеження для промисловості.

Зазначається, що 28 квітня українська енергосистема двічі надавала аварійну допомогу енергосистемі Польщі. Зокрема, вдень на запит польського оператора енергосистеми Україна з 14:00 до 17:00 до приймала надлишки електроенергії з Польщі. Після 22:00 на дві години, також на запит польського оператора, було активовано аварійне постачання електроенергії від України в Польщу.

Читайте також: Прифронтові регіони можуть отримати «децентралізовані» джерела електрики - Шмигаль

Крім того, у неділю внаслідок збільшення активності сонячних електростанцій їхня робота обмежувалася з 09:50 до 13:18, по потужності до 1 051 МВт в окремі години.

Як повідомлялося, через масовані атаки росіян з 22 березня були знищені Бурштинська, Ладижинська, Трипільська, Зміївська теплоелектростанції. Масштабних руйнувань зазнав ДніпроГЕС.