Президент: Працюємо з партнерами над інвестиціями у виробництво зброї та техніки в Україні

Відео

Оборонно-промисловий комплекс України за деякими напрямами може виробляти значно більше, ніж держава має на це власних коштів, тож влада працює над залученням іноземних інвестицій.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні. Кожен виробник має отримати справді довгострокову впевненість у тому, що кожен контракт буде забезпечений необхідними фінансами, постачанням і логістикою. Ми працюємо і з нашими партнерами над інвестиціями у виробництво в Україні – уже зараз за деякими напрямами можемо виробляти значно більше, ніж є власних коштів", - сказав глава держави.

Відео: ОП

За словами Президента, виробничі потужності "достатньо широкі". Тож під час візитів, переговорів урядовців із партнерами обговорюється можливість більш масштабного залучення фінансів. "Щоб країни, які володіють коштами, але не мають власних виробничих потужностей, будували свій арсенал разом із нами й нам зараз для фронту допомагали", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Готуємося до завтрашнього засідання «Рамштайну»

Він подякував усім, хто проявив інтерес і докладає сил до такої взаємодії.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Зеленського, вже цього місяця українська промисловість уперше виробить десять самохідних артилерійських установок "Богдана", а з травня їх випускатимуть іще більше.

Фото: ОП