Дніпропетровщина отримає понад ₴3,2 мільярда у межах платформи «Зроблено в Україні» - ОП

Для Дніпропетровщини на цей рік передбачили понад 3,2 млрд гривень у межах економічної платформи «Зроблено в Україні».

Про це йшлося під час презентації економічної платформи «Зроблено в Україні» в Дніпрі, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Як зазначається, під час презентації Президент Володимир Зеленський подякував підприємцям за те, що, попри повномасштабну російську агресію, вони залишаються у своєму регіоні, підтримують економіку та забезпечують людей роботою.

«Дякую за віру в Україну! Захищаючи економіку, ви також захищаєте нашу державу. Безумовно, передусім це Збройні Сили України, але також і підприємства, які дають змогу і підтримувати наші ЗСУ, і давати можливість жити цивільному населенню. Жива економіка – це жива держава, яка спроможна захищати себе», – сказав Глава держави.

Зеленський наголосив, що важливо посилювати протиповітряну оборону та захищати енергетичну інфраструктуру.

За його словами, влада розуміє, що в час війни бізнес перебуває в непростому становищі, тож саме для його підтримки, розв’язання питань і розвитку вітчизняного виробництва започаткували платформу «Зроблено в Україні».

Перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко зауважила, що для Дніпровщини на цей рік передбачили понад 3,2 млрд грн у межах усіх програм підтримки. Зокрема, чим активніше бізнеси регіону подаватимуться на відповідні програми, то більше коштів зможуть отримати.

Читайте також: Ритейлери долучились до кампанії «Усі в плюсі, коли зроблено в Україні»

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня 2024 року Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні». Вона має стати майданчиком для забезпечення ефективного діалогу та об'єднання зусиль влади й бізнесу, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату.

Фото: ОП