На Хмельниччині відкрили перший регіональний офіс «Зроблено в Україні»

Фото

У місті Кам’янець-Подільський 19 квітня відкрили перший на Хмельниччині регіональний офіс “Зроблено в Україні” в рамках Всеукраїнської економічної платформи.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Хмельницькій ОВА.

Представили регіональний офіс “Зроблено в Україні” перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін та заступник міністра економіки Віталій Кіндратів. Участь у заході взяли й народні депутати та представники місцевого самоврядування.

За словами Кіндратіва, це вже п’ятий офіс в Україні, але перший — на субрегіональному рівні.

На Хмельниччині відкрили перший регіональний офіс “Зроблено в Україні” / Фото: Хмельницька ОДА

“І я надзвичайно щасливий з того, що саме місто Кам’янець-Подільський є лідером розвитку програми “Зроблено в Україні” на районному рівні. Це говорить про те, що держава приділяє увагу не тільки регіональним центрам, а й великим містам області та районним центрам. Тому ми хочемо, щоб ця політика була донесена до кожного куточка нашої держави. Адже в кожному куточку України є підприємці, є люди, які вміють, знають і вже творять нові виробництва, створюють унікальні українські продукти,” – сказав заступник міністра економіки.

Зі свого боку Хмельниччина, як запевнив Тюрін, буде також пропонувати в цьому офісі свої регіональні програми, “задля того, щоб в одному місці був зосереджений весь спектр можливостей для підприємців, які, прийшовши в офіс, зможуть розповісти про свою ідею, і їм зможуть запропонувати низку інструментів, щоб реалізувати свою власну справу. Тому цим відкриттям ми робимо великий ривок уперед, щоб наш національний продукт, наш національний виробник почувався впевнено та конкурентоспроможним”.

Читайте також: «Зроблено в Україні»: Мінекономіки та Mastercard підписали меморандум про співпрацю

Зазначається, що невдовзі такі офіси працюватимуть у містах Хмельницький та Шепетівка. Крім того, подібні офіси платформи планують відкрити на базі філій обласних центрів зайнятості. Тут підприємці зможуть отримати консультації щодо програм підтримки від уряду, місцевих і міжнародних проєктів, матимуть змогу ознайомитися з грантовими програмами.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня 2024 року Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні". Вона має стати майданчиком для забезпечення ефективного діалогу та об'єднання зусиль влади й бізнесу, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату.