БЕБ підозрює трьох посадовців філії Укрзалізниці у заволодінні ₴8,7 мільйона держкоштів

Бюро економічної безпеки України повідомило про підозру трьом службовим особам однієї з регіональних філій Укрзалізниці та директору підприємства у заволодінні 8,7 млн грн державних коштів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

"За матеріалами досудового розслідування товариство з обмеженою відповідальністю стало переможцем тендеру на поставку державній установі накладок для рейок на 8,7 млн грн, про що був укладений відповідний договір. Додаток до договору містив Технічну специфікацію, згідно з якою мали бути виготовлені рейки, проте покупець погодився на закупку товару гіршої якості. Поставлені накладки суперечили вимогам ДСТУ, а деякі показники міцності взагалі були відсутні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на підставі аналітичного продукту та судово-економічної експертизи детективи Бюро встановили, що такими діями фігуранти завдали державі збитків на суму 8,7 млн грн.

Читайте також: БЕБ передало до суду матеріали про заволодіння $20 мільйонами Укртатнафти

Як повідомлялось, детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області викрили компанію, що завозила нові речі під виглядом секонд-хенду та ухилилась від сплати понад 7,5 млн грн мита.