Україна експортувала морським коридором близько 40 мільйонів тонн вантажів - Кубраков

Україна із серпня 2023 року експортувала морським коридором майже 40 млн т вантажів, із них 26 млн т зерна.

Про це повідомив на Форумі партнерства між Україною та США віцепрем’єр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ з посиланням на Мінвідновлення.

«Український коридор – тимчасовий коридор Чорним морем – дозволив експортувати близько 40 мільйонів тонн вантажів, зокрема 26 мільйонів тонн зерна», - йдеться в повідомленні.

Крім того, за підсумками І кварталу 2024 року порти Дунайського кластеру обробили понад 5,6 млн т вантажів, зокрема 4 млн т на експорт.

За словами Кубракова, сьогодні ключовими секторами для нинішньої та майбутньої співпраці з партнерами є відновлення та захист енергетики, створення умов для приватно-державного партнерства, розширення та розвиток експортних шляхів.

Читайте також: Неїжпапа обговорив з міністром закордоних справ Норвегії безпеку у Чорному морі

Як повідомлялось, вагонопотік із зерновими вантажами переорієнтувався із західних кордонів на напрямок морських портів Великої Одеси. Фіксується зменшення обсягів передачі зернових вантажів на кордонах з усіма без виключення сусідніми країнами - Угорщиною, Словаччиною, Польщею, Румунією.