У Фонді держмайна є понад 730 санкційних активів

Фонд державного майна України має в розпорядженні 731 санкційний актив. Вже реалізовано 12 санкційних активів.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю Українському Радіо розповів голова Фонду державного майна України Віталій Коваль.

"Фонд держмайна отримує санкційні активи після рішення Вищого антикорупційного суду. На сьогодні є 731 актив. Це різні активи: від просто грошових коштів, які були арештовані на рахунках колаборантів, до великих підприємств, які є основою для великої приватизації в майбутньому. 12 санкційних активів вже реалізовано. Стягнуто в дохід держави 32 мільйони гривень. Ці кошти надійшли до державного бюджету. Вони були стягнуті з рахунків таких колаборантів, як Ворон, Сальдо, Дерипаска", - сказав Коваль.

За його словами, вже за тиждень будуть реалізовані житлові об’єкти в Одесі – 175 квадратних метрів і 128 квадратних метрів, які належать Михайлу Шелкову та Володимиру Сальдо. Наразі це власність держави. Кошти, виручені від продажу цих квартир, підуть у фонд відновлення. Більше того, перелік цих активів постійно поповнюється. Всі активи реалізовуються через Prozorro.

Читайте також: Фонд держмайна цьогоріч залучив до бюджету понад ₴200 мільйонів від оренди

Як повідомлялось, Фонд державного майна України із початку 2024 року провів понад 100 успішних аукціонів, на яких реалізував об’єктів на понад 900 млн грн.