Усунення корупційних ризиків: в Укроборонпромі сказали, як впроваджують рекомендації НАЗК

Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» впроваджує рекомендації Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) з усунення корупційних ризиків. Наразі реалізовані повністю або частково чи перебувають у стані виконання вже 65% з них.

Про це Укрінформу повідомили в Укроборонпромі.

"Серед пріоритетних заходів є ті, що пов’язані з реформуванням оборонно-промислового комплексу, створенням системи внутрішнього аудиту й впровадженням комплаєнсу та управління ризиками", - йдеться в повідомленні.

Серед ключових напрямів – закупівлі, облік нерухомого майна та земельних ділянкок і контроль за розпорядженням ними, питання інтелектуальної власності та розбудова культури доброчесності в УОП і на його підприємствах.

«Хочу зазначити прогрес товариства у впровадженні рекомендацій ОЕСР щодо корпоративного управління та виконанні заходів, передбачених Законом України «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності». Ми активно підтримуємо напрацювання АТ «УОП» із запобігання корупції, розбудови культури доброчесності й нульової толерантності до корупції», – сказав голова НАЗК Віктор Павлущик.

Читайте також: Укроборонпром оновлює систему закупівель

Як повідомлялось, у складі АТ «Українська оборонна промисловість» (УОП) у межах реформування вітчизняного ОПК на акціонерні товариства та товариства з обмеженою відповідальністю перетворено вже 34 підприємства.

Фото: Transparency International Ukraine