Дунайське пароплавство спустило на воду третю SLG-баржу

Фото

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» завершило будівництво третьої баржі SLG і готове будувати до 10 одиниць суден щорічно.

Про це повідомив у Фейсбуці генеральний директор УДП Дмитро Москаленко, передає Укрінформ.

«Спустили вже третю баржу SLG. Технологія конверсії нашим заводом повністю відпрацьована. Ми готові будувати до 10 барж на рік з можливістю збільшення обсягів на 20%. Проте наразі УДП несамохідним флотом забезпечений», - йдеться в повідомленні.

Дунайське пароплавство спустило на воду третю SLG-баржу / Фото: Дмитро Москаленко

Крім того, минулого року підприємство виконало великий обсяг ремонтів та завершило формування резерву самохідного флоту для перевезень до 200 тис. т вантажів на місяць. В УДП з’явилася можливість приймати також флот інших підприємств і компаній. За словами Москаленка, замовлення є, роботою завод забезпечений.

Він повідомив, що виробничим майданчиком Кілійського суднобудівно-судноремонтного заводу зацікавились відомі виробники з інших країн. Тривають консультації.

Читайте також: Дунайське пароплавство розширює послугу комплексного перевезення на річкові порти Європи

«Насправді у нас є все необхідне для розміщення будь-якого виробництва – інфраструктура, комунікації, площі, робочі руки, а головне - зручна логістика, яка дозволяє морем імпортувати обладнання/комплектуючі та річкою експортувати готову продукцію у країни ЄС», - зазначив Москаленко.

Як повідомлялося, перша SLG–баржа була спущена на воду в кінці 2023 року, а на початку лютого цього року Українське Дунайське пароплавство завершило будівництво другої SLG–баржі.