В Україні презентували Національний план з енергетики та клімату

Міністерство економіки України презентувало органам місцевого самоврядування Національний план з енергетики та клімату (НПЕК).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Під цілі, які описані в НПЕК, уряд буде шукати відповідні ресурси. Ми хочемо залучати кошти як приватного бізнесу, так і донорів, щоб максимально сприяти реалізації «зелених» проєктів на всій території України. Такі інвестиції сприятимуть зростанню місцевих територіальних громад, створюючи нові робочі місця, підвищуючи рівень життя та забезпечуючи стале економічне зростання», - наголосив заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Він наголосив, що НПЕК – це важливий документ, який об’єднує цілі всіх стратегій, які стосуються секторів економіки, енергетики і клімату і демонструє, як будуть виглядати ці сектори у 2030 році.

Читайте також: В Україні розвиватимуть нові потужності з відновлювальних джерел енергії

Як повідомлялось, Міністерство економіки України координує розробку НПЕК, до якої долучені всі ключові міністерства і відомства, спільно з незалежними експертами під егідою аналітичного центру DiXi Group та ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України» за підтримки Посольства Великої Британії та Net Zero World Initiative.