Україна надала аварійну допомогу польській енергосистемі

Вранці 24 січня на запит польського оператора системи передачі PSE українська енергосистема прийняла надлишок електроенергії загальним обсягом 1600 МВт-год.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

Зазначається, що вітряна погода на території Польщі сприяла роботі електростанцій на ВДЕ. Через це з 02:00 з 06:00, в години мінімального споживання, польська енергосистема мала надлишок електроенергії і запросила у країн-сусідів допомоги у її споживанні.

"Сьогодні вранці на запит польського оператора PSE була активована аварійна допомога для енергосистеми Польщі загальним обсягом 1600 МВт-год. Це не комерційний імпорт, а саме один з видів аварійної допомоги", - йдеться у повідомленні.

В Україні 23 січня максимальне споживання електроенергії було майже на 1,2% більшим за добовий максимум 22 січня. Станом на 9:00 24 січня споживання на 1,2% вище за показник у цей же час вівторка.

Читайте також: Через ранковий обстріл у двох областях пошкоджені електромережі - Укренерго

Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіциту не прогнозується. Протягом доби в аварійний ремонт виведено 2 блоки на тепловій електростанції.

Експорт електроенергії 24 січня не здійснюється. Імпорт електроенергії запланований впродовж майже всієї доби, за виключенням ночі зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови загальним обсягом 5 172 МВт-год.

Як повідомлялося, у Харкові станом на ранок 24 січня енергетики відновили енергопостачання 10 тис. споживачів, що залишилися без світла через обстріли.