Укрзалізниця збудувала перший зерновоз, адаптований під євроколію

Відео

Укрзалізниця на потужностях одного з підпорядкованих вагоноремонтних заводів почало виробництво вагонів-зерновозів, що адаптовані для перевезень як широкою колією 1520 мм, так і євроколією.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

“Збудували на власних потужностях зерновоз, який оптимально пристосований для перевезень колією 1520 мм та євроколією – 1435 мм. Більшість комплектуючих і матеріалів для нього – вітчизняного виробництва”, - йдеться у повідомленні.

Новий вагон-хопер моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів. Його вантажопідйомність становить 70 т, об’єм кузова - 104 кубометри, конструкційна швидкість - 120 км/год. Вагон має 5 завантажувальних люків і 6 розвантажувальних.

Голова правління Укрзалізниці Євген Лященко наголосив, що для нарощування обсягів експорту Україна має не тільки розбудовувати прикордонну інфраструктуру, а й оновлювати кількісно та якісно рухомий склад.

Читайте також: Укрзалізниця виставить на аукціони понад 2000 зерновозів

“Вперше в історії України виготовили зерновоз на виробничих потужностях Укрзалізниці, який максимально пристосований для перевезення вантажів територією України та колією країн Європейського Союзу. Він враховує всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури”, - зауважив Лященко.

Укрзалізниця планує розпочати серійне виробництво таких зерновозів.

Як повідомляв Укрінформ, АТ “Укрзалізниця” планує залучити приватні підприємства для збільшення обсягів ремонту локомотивів та лінійного обладнання.