У шести регіонах України - проблеми зі світлом через обстріли

Станом на 8 травня енергосистема працює з резервом потужності, але через обстріли є відключення електрики у шести регіонах, насамперед прифронтових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики у Телеграмі.

«Ситуація в енергосистемі України станом на 8 травня: пошкоджень через нічний масований обстріл не зафіксовано, є відключення у прифронтових регіонах. Нічні масовані обстріли столиці, Київської та Одеської областей, на щастя, не призвели до пошкоджень енергетичної інфраструктури. Водночас через обстріли залишаються без світла споживачі у Херсонській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Сумській, Чернігівській областях», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Одещині внаслідок обстрілу зруйновані дачні будинки та бази відпочинку - Гуменюк

Зазначається, що енергетики працюють над відновленням електропостачання там, де це дозволяє безпекова ситуація. Загалом за добу електропостачання відновлено для понад 24,5 тис. споживачів.

«Енергетична система працює без обмежень, є резерв потужності», – додали в Міненерго.

Читайте також: Командувач Повітряних сил нагадав про серйозну загрозу від уламків ракет та БпЛА

Як повідомлялося, минулої доби рф завдала 16 ракетних ударів, зокрема по містах Харківської, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. Крім того, зафіксовано 61 авіаційний удар та 52 ворожих обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Вночі російські агресори атакували територію України 35 дронами-камікадзе. Захисники українського неба знищили всі ворожі безпілотники.