Німецька економіка повністю підтримує ембарго ЄС щодо росії

Німецький бізнес підтримує політичні рішення щодо санкціонування росії через її напад на Україну.

Про це йдеться в позиційному документі щодо виконання санкцій ембарго ЄС-росія, підготовленому Федеральною асоціацією німецької промисловості (BDI), передає Укрінформ. 

«Напад росії на Україну є зухвалим порушенням міжнародного права і з ним не можна миритися. Тому ми підтримуємо санкції», - зазначається у документі. 

У ньому визнається, що, на жаль, їх правозастосування має свої обмеження, оскільки багато держав не застосовують санкції проти рф. 

Німецька промисловість відкидає звинувачення на адресу своїх компанії щодо «необережного» поводження з ухиленням від санкцій і вимагає створити загальноєвропейський «чорний список», до якого мають бути включені компанії за межами ЄС, які обслуговують російські закупівлі.

Читайте також: Що жорсткіші санкції проти рф, то швидшим буде завершення агресії - Президент

Автори документу зазначають, що росія створила дедалі більш витончену систему, щоб уникнути торгових обмежень. Це можливо тому, що близько 60% світової економіки і 75% населення світу не застосовують санкції проти росії.

«Терміново потрібен центральний контрольний інструмент для забезпечення виконання санкцій», - підкреслив член виконавчої ради BDI Вольфганг Нідермарк.

Після початку повномасштабної агресії рф проти Україну санкції проти росії ввели ЄС, G7, низька держав, які не входять у ці дві організації.