Глава МАГАТЕ заявив про «життєздатне рішення» для безпеки Запорізької АЕС

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі заявив, що для безпечної роботи тимчасово захопленої росіянами Запорізької АЕС є життєздатне рішення, яке потребує міжнародної підтримки.

Про це Гроссі сказав під час виступу в Центрі стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, це (рішення - ред.) має бути політично можливим, а також життєздатним. І у мене склалося враження, що ми маємо на столі життєздатне рішення», - зазначив керівник МАГАТЕ.

Він підкреслив, що впродовж місяців працював над пропозицією для забезпечення захисту Запорізької АЕС.

Читайте також: На Запорізькій АЕС зростає дефіцит фахових працівників – Генштаб

«І я відчув минулого тижня, коли найбільша атомна електростанція в Європі вшосте була змушена ввімкнути аварійні дизельні генератори, що ми не мали опинитися в такому становищі», - зауважив Гроссі.

За його словами, МАГАТЕ не намагається шукати політичного вирішення конфлікту, натомість прагне розв’язати проблему ядерної безпеки, яка має міжнародне значення.

Читайте також: У МАГАТЕ 37 країн закликали росію повернути Запорізьку АЕС під контроль України

Як повідомляв Укрінформ, США, ЄС, інші країни Заходу неодноразово закликали рф вивести війська з території Запорізької атомної електростанції та повернути Україні контроль над найбільшою АЕС у Європі.