Банки до кінця січня повідомлять НБУ про відокремлені пункти обміну

Банки зобов'язані до 31 січня надати Національному банку інформацію про відокремлені підрозділи, відкриті для торгівлі валютними цінностями в готівковій формі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України нагадує банкам про необхідність надання інформації про свої відокремлені підрозділи, відкриті з метою здійснення торгівлі валютними цінностями в готівковій формі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Нацбанк оновив автоматизовану інформаційну систему ведення Державного реєстру банків. Відтепер ця система дає змогу банкам надавати інформацію про свої відокремлені підрозділи, відкриті з метою здійснення торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, які підлягають включенню до Реєстру.

Повідомлення про оновлення автоматизованої інформаційної системи надіслано банкам 17 січня. На надання інформації про пункти обміну вони мають 10 робочих днів.

Читайте також: У Нацбанку назвали передумови для повернення плаваючого курсу

«Отже, банкам необхідно надати інформацію про свої відокремлені підрозділи, відкриті з метою здійснення торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, до 31 січня 2023 року включно», - підсумували в пресслужбі.

Як повідомлялося, Верховна Рада у листопаді ухвалила закон, яким ввела обов’язок зі сплати фіксованої суми авансового внеску з податку на прибуток підприємств за кожний пункт обміну валют. Небанківські фінансові установи та оператори поштового зв'язку, які здійснюють торгівлю валютними цінностями в готівковій формі, з 1 січня 2023 року мають сплачувати авансовий внесок з податку на прибуток підприємств.