Ситуація з енергопостачанням залишається складною, але контрольованою - Укренерго

Ситуація з енергопостачанням залишається складною, але контрольованою. НЕК "Укренерго" та обленерго застосовують резервні схеми заживлення споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укренерго у Фейсбуці.

"В Україні ситуація залишається складною, але контрольованою. Це означає, що НЕК "Укренерго" реалізує відповідний протокол дій по поверненню блоків електростанцій в роботу, та разом з обленерго застосовує резервні схеми заживлення споживачів", - йдеться у повідомленні.

В Укренерго наголосили, що першочергово заживлюються об’єкти критичної інфраструктури по всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо. Ремонтні бригади Укренерго та обленерго не припиняють аварійно-відновлювальні роботи з моменту завершення атаки 23 листопада.

Читайте також: На Миколаївщині почали подавати напругу, в обласний центр завозять генератори

"Через специфіку атаки, яка спричинила зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні триває довше, ніж після попередніх атак. Наразі всі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро та теплоелектростанції, пізніше – атомна генерація. На вечір 24 листопада диспетчерський центр Укренерго прогнозує зменшення дефіциту в системі", - зазначили у компанії.

Водночас Укренерго зауважує, що дефіцит в енергосистемі все-одно залишатиметься. Для того, щоб тримати її стабільну роботу в таких умовах "Укренерго" продовжує застосовувати графіки обмежень споживання.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики України розраховує, що українські атомні електростанції відновлять роботу до вечора 24 листопада.

Читайте також: У столиці без світла залишається 25% житлового фонду

російський ракетний обстріл 23 листопада призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти системи електропередачі. Через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені.