До мільярда доларів: у Раді оцінили прямі збитки від ракетної атаки рф 15 листопада

Ракетна атака росії проти України 15 листопада завдала від 0,5 млрд до 1 млрд доларів США прямих збитків українській економіці.

Про це повідомив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“За нашими підрахунками, атака 15-го числа (15 листопада — ред.) призвела до від половини до мільярда доларів прямих збитків економіці нашої держави”, - зазначив він.

Гетманцев нагадав, що Мінекономіки скоригувало свій макропрогноз у бік збільшення падіння ВВП до 39 % у жовтні, підкресливши, що в листопаді ці атаки не зменшилися, тому і падіння, на думку парламентарія, продовжиться.

Водночас він наголосив, що, крім прямих, є ще непрямі збитки, коли, зокрема, підприємства не можуть працювати через вимкнення електропостачання.

Читайте також: Майже половина енергосистеми України виведена з ладу внаслідок ракетних ударів рф – Шмигаль

За його словами, загальні втрати економіки України від атак рф будуть “відчутними”.

Водночас Гетманцев запевнив, що паливо для роботи генераторів буде забезпечено в необхідній кількості.

Читайте також: Важка ситуація з енергопостачанням зберігається у Києві та 17 регіонах - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, росія 15 листопада здійснила масований ракетний обстріл України, зафіксовано влучання в об'єкти інфраструктури та житлові будинки. Українські сили ППО збили понад 70 ракет із більш ніж 90 запущених росією.