Податковий комітет Ради рекомендує повернути акцизи на пальне

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради рекомендує парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт (реєстр №7668-д), який відновлює в Україні акциз на пальне.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова комітету Данило Гетманцев.

«За результатами засідання ухвалено рішення рекомендувати парламенту прийняти законопроєкт №7668-д про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану у другому читанні», - повідомив народний депутат.

За його словами, метою законопроєкту є створення у період дії воєнного стану умов для належного забезпечення функціонування економіки, а також належного наповнення дохідної частини бюджету.

Читайте також: Відновлення акцизу на пальне буде непомітним для споживача - Куюн

Гетманцев уточнив, що, згідно з документом, ставки становитимуть:

  • бензин - 100 євро за 1000 літрів.
  • дизель - 100 євро за 1000 літрів.
  • скраплений газ - 52 євро за 1000 літрів.
  • біобензин - 26 євро за 1000 літрів.
  • біодизель - 18 євро за 1000 літрів.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня набрав чинності закон, яким було тимчасово скасовано акциз на пальне та знижено ставку ПДВ з 20% до 7% на період дії воєнного стану. Вже 30 серпня Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №7668-д, який відновлює акцизний податок на пальне в Україні.

Читайте також: Акциз на пальне щомісяця приноситиме бюджету до ₴3 мільярдів - міністр інфраструктури

На думку представників Міністерства економіки, повернення акцизу на пальне має надважливе значення для наповнення державного дорожнього фонду та прискорення відновлення пошкодженої окупантами інфраструктури.