Україна та Естонія впроваджують єдину електронну накладну для автоперевізників

Україна та Естонія домоволись про початок реалізації пілотного проєкту провадження електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН) для автомобільних вантажоперевізників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що спільна з Естонією реалізація пілотного проєкту е-ТТН також сприятиме розвитку цифрового транспортного коридору між Балтикою та Чорним морем. У перспективі ця робота може стати частиною великого проєкту ЄС із впровадження єдиної товарно-транспортної накладної (e-CMR).

За словами заступника міністра інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Анатолія Комірного, залучення Естонії до проєкту е-ТТН дозволить вантажоперевізникам та вантажоотримувачам в Україні та Естонії позбутися обтяжливих бюрократичних процедур та зекономити кошти.

Він додав, що Мінінфраструктури розпочинає технічні консультації щодо впровадження спільної е-ТТН.

Крім того, міністерство, Державна прикордонна служба та Державна митна служба працюють над впровадженням можливості електронного бронювання черги при перетині кордону. Зокрема, планується створити спеціальний сайт «Електронна черга перетину кордону» (Е-черга).

Читайте також: Україна допоможе Естонії створити застосунок на базі «Дії»

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації заявили про початок реалізації проєкту із впровадження електронної товарно-транспортної накладної у квітні 2020 року.

Фото: Мінінфраструктури