Неплатоспроможні банки цьогоріч отримали ₴1,9 мільярда

За січень-липень 2022 року надходження коштів до банків, що перебувають в управлінні Фонду гарантування, склали 1,9 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба фонду.

"Загалом за сім місяців 2022 року надходження коштів до банків, що перебувають в управлінні Фонду, склали 1 900,0 млн грн, з яких 1 505,8 млн грн надійшло від погашення цінних паперів, 312,4 млн грн – від погашення кредитів, 65,3 млн грн – від реалізації майна, 16,6 млн грн – від оренди майна", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Фонд гарантування вкладів продає активи банку «Земельний капітал»

У липні 2022 року надходження коштів до банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, склали 162,5 млн грн. При цьому 157,3 млн грн отримано від погашення кредитів, 4,9 млн грн – від оренди майна та 0,3 млн грн – від реалізації активів.

Кошти, що надходять від управління та реалізації активів (майна) неплатоспроможних банків в управлінні Фонду, спрямовуються на задоволення вимог їх кредиторів у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Читайте також: У І півріччі неплатоспроможні банки сплатили мільярд кредиторам

Як повідомлялося, з метою мінімізації негативного впливу наслідків військової агресії російської федерації проти України Фонд гарантування запровадив кредитні канікули для позичальників банків, що ліквідуються.