МЗС Франції: Війна росії проти України підриває світову економіку

Інфографіка

Міністерство закордонних справ Франції наголошує на негативному впливі російської агресії на світову економіку.

Відповідний допис МЗС Франції розмістило у Твіттері, передає Укрінформ.

Зазначається, що війна, яку веде росія в Україні, порушує схеми економічних обмінів та є однією з головних причин зростання цін, яке підриває купівельну спроможність людей і обтяжує виробничі витрати компаній. Ціна російської агресії в Україні - це прискорення зростання світової інфляції у 2022 році до 8,5%, йдеться у дописі.

Указується, що російська агресія посилила спекулятивну поведінку та порушила ланцюги постачання газу й нафти, створивши напругу на енергетичних ринках. Відповідно, світові ціни на енергоносії у 2022 році зросли на 50%.

Крім того, війна та блокування росією чорноморських портів порушують експорт продовольства, підвищують ціни, спричиняють дефіцит товарів першої потреби та створюють серйозні ризики голоду, зокрема в Африці. Загалом унаслідок дій росії голод загрожує від 11 до 19 млн людей у світі.

Читайте також: Економіка України у 2022 році скоротиться на третину – НБУ

“Війна, розв'язана росією в Україні, глибоко впливає на міжнародну економічну ситуацію, зачіпаючи, зокрема, найбільш уразливі верстви населення”, - наголошує МЗС Франції, закликаючи рф припинити агресію та піти геть з України.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що росія застосовує стратегію тотального цинізму, наражаючи світ на продовольчу кризу.