Продовольча криза є одним з російських важелів шантажу - ЦПД

російські ЗМІ безпідставно звинувачують Україну у спричиненні світової продовольчої кризи і при цьому посилаються на дані ООН.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє в Телеграмі.

Зазначається, що за прогнозами ООН, унаслідок війни росії проти України кількість людей, які голодують, збільшиться на 13 млн осіб.

Тим часом кремлівські пропагандисти транслюють думку, що світова продовольча криза й голод почнуться не через "спецоперацію", а нібито через блокування Україною експортних шляхів.

Читайте також: Звільнення Зміїного «відкрило» гирло Бистре для суден з агропродукцією

У кремлі заявляють, що буцімто готові до діалогу і хочуть вирішити продовольче питання "максимально швидко та безболісно". Та водночас збройні сили росії знищують елеватори з українським зерном, блокують порти та підпалюють поля фермерів, щоб підірвати продовольчу безпеку. Також росіяни продовжують красти й вивозити українське зерно з тимчасово захоплених територій.

"Продовольча криза - це ще один російський важіль шантажу, який потрібен їм, щоб впливати на країни, незалежні від енергоресурсів рф. Таким чином, рашисти створили глобальну проблему, в якій намагаються звинуватити Україну, тероризуючи цивілізований світ", - наголосили в ЦПД.

Читайте також: кремль планує спустити на ЄС міграційне цунамі, викликане голодом - експерт

Як повідомляв Укрінформ, російські медіа використовують експрезидента Віктора Януковича для поширення наративу про необхідність негайної капітуляції України на умовах путіна.