Через вторгнення рф сотні мільйонів людей можуть опинитися на межі голоду – Кубраков

Через воєнне вторгнення російської федерацій до України сотні мільйонів людей в деяких державах Африки та Азії можуть опинитися на межі голоду.

На цьому наголосив міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час заходу Єврокомісії Connecting Europe Days 2022 у Ліоні, передає Укрінформ із посиланням на повідомленні пресслужби міністерства у Фейсбуці.

«Наш спротив агресору – це також наш вклад у вирішення глобальної продовольчої кризи, спровокованої блокадою росією морських портів України. Через дії агресора сотні мільйонів людей в кількох країнах Африки та Азії можуть опинитися на межі голоду», - зазначив він.

Читайте також: росія шантажує керівництво низки країн голодом - Єрмак

Кубраков уточнив, що наразі Україна вже розширює пропускні спроможності на західних кордонах, аби максимально оперативно і великих обсягах експортувати продовольство на зовнішні ринки.

«Немає сумнівів, що перемога України – це перемога усього цивілізованого світу. Тому наша боротьба має стати боротьбою усього світу проти тиранії», - додав український міністр.

Читайте також: У МЗС України відреагували на нові звинувачення з боку рф щодо блокади експорту зерна

Як повідомлялось, у Міністерстві аграрної політики та продовольства України заявили, що від початку широкомасштабного вторгнення росія вивезла з захоплених українських територій щонайменше 400 тисяч тонн зерна.

Наразі країни G7 мають намір підтримувати сільськогосподарський сектор України та домагатися відновлення транспортування українського агроекспорту.