В Україні вигідно розвивати переробку агропродукції – Зеленський

Український аграрний сектор є ключовим для ринків десятків країн, тому розвивати переробку в Україні вигідно.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час Dragon Capital's Ukraine Virtual Investor Conference, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«Україна – це аграрний сектор, глобальне значення якого вже всі бачили, коли росія заблокувала наші порти. Саме наш агросектор – ключовий для ринків десятків країн. Розвивати переробку в Україні – це справді вигідно», - зазначив Президент.

Він також підкреслив, що Україна демонструє стійкість інституцій навіть у час повномасштабного вторгнення російських військ.

«Наша банківська система, фінанси, державні структури залишаються абсолютно стабільними, працюють попри все», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Аграрії забезпечені засобами захисту рослин на 75% — Мінагропрод

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала неспровоковану повномасштабну війну проти України. У результаті агресії та запровадженої росією морської блокади в портах України заблоковано понад 20 млн тонн зерна, що були призначені на експорт. Це спричинило загрози глобального голоду, оскільки майже половина всього обсягу поставок в рамках Всесвітньої програми продовольства ООН припадає саме на українське зерно.

Фото: president.gov.ua