Суд заарештував 23 мільйони коштів підприємства, підконтрольного росії

Суд заарештував 23 млн грн коштів підприємства, підконтрольного російській федерації.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За клопотанням прокурорів ОГП ухвалою слідчого судді Шевченківського райсуду Києва накладено арешт на майже 23 млн грн. Ці кошти перебувають на рахунку банківської установи і належать суб’єкту господарювання, утвореному російським ПАТ «Нефтяная компания «Роснефть» та підконтрольному країні-агресору.

Прокурори Офісу генпрокурора здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

В ході розслідування встановлено обставини можливої протиправної діяльності - фінансування широкомасштабної збройної агресії рф проти України - бенефіціарами одного із суб’єктів господарювання, що перебуває на території України та підконтрольний рф.

З метою недопущення можливого використання цих коштів на шкоду українському народу за клопотанням сторони обвинувачення суд на них наклав арешт.

Досудове розслідування здійснює Служба безпеки України.

Читайте також: ДБР завершило слідство щодо незаконної приватизації держмайна у центрі Києва

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань виявило в Україні підприємство з виготовлення будівельних матеріалів, підконтрольне російському олігарху Андрію Молчанову.