ЦПД викрив ще один фейк роспропаганди - про «скасування експортних санкцій»

Пропагандисти кремля намагаються переконати суспільство у необхідності скасування всіх санкцій проти російського експорту для вирішення проблеми постачання українського зерна на світовий ринок.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку фейків і маніпуляцій, які російська пропаганда поширила протягом 23 травня, передає Укрінформ.

Зокрема, російські медіа з посиланням на голову державної думи російської федерації в'ячеслава володіна поширюють дезінформативну тезу про те, що "безвідповідальністю Байдена Захід увігнав себе в небувалу паливну кризу, а санкції проти рф вдарили по їхніх ініціаторах, оскільки вартість бензину вже побила всі рекорди".

Крім того, російські засоби масової інформації з посиланням на міністерство закордонних справ рф стверджують, що "для вирішення проблеми постачання українського зерна на світовий ринок спочатку потрібно скасувати всі санкції проти російського експорту".

Центр протидії дезінформації застерігає: подібні повідомлення росЗМІ є маніпуляцією.

Читайте також: Центр протидії дезінформації назвав основні теми російських фейків за тиждень

Водночас, за даними ЦПД, олександр лукашенко заявив, що "Захід робить кроки для "розчленування" України, й офіційний мінськ це насторожує". Також він додав, що "українцям ще доведеться просити мінськ і москву не допустити "відриву" Західної України".

У цьому зв'язку Центр протидії дезінформації наголошує: подібні заяви не відповідають дійсності.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда використовує хорватського депутата Європарламенту Міслава Колакушича для поширення фейків про "неефективність" запроваджених проти росії санкцій.